KOMMANDE EVENEMANG

Hållbart och passionsdrivet företagande

– om att driva eget, bygga självförtroende och lära sig ta betalt.

 

TISDAG 4 OKTOBER


En inspirerande föreläsning om entreprenörskap med Johanna Leymann. Om att lyfta blicken, våga utgå från sig själv och vara helt värderingsdriven i sitt företagande.

I föreläsningen pratar Johanna om att bygga självförtroende, lära sig ta betalt och vikten av att alltid vara schysst. Hon utgår från sina egna erfarenheter och den kunskap hon förvärvat efter mer än 13 år med eget företag. En öppen och ärlig föreläsning där Johanna delar med sig av strategier när det gäller intäktsben, varumärkesbyggande och att hitta livsbalans. Föreläsningen berör såväl det härliga som det jobbiga med att driva eget. Föreläsningen är kostnadsfri.


Johanna Leymann är föreläsare, författare och oberoende opinionsbildare inom hållbart mode, med över 15 års erfarenhet. Hon driver podcasten Slowfashionpodden och instagramkontot @johannaleymann.se. Johanna har skrivit fyra böcker inom hållbarhet, varav två helt om kläder och textil: Slow fashion – din guide till smart och hållbart mode samt Klä barnen – växa, ärva, fixa, laga (båda tillsammans med Jennie Dahlén och utgivna av Ordfront förlag). Läs mer om Johanna på johannaleymann.se

Datum: 4 oktober

Plats: Gotlands Kulturum Specksrum 6 
La Scala-salen
Tid: klockan 9.30 – 12.00 (Välkommen på fika från klockan 9.30. Föreläsningen börjar klockan 10. Efteråt bjuder vi på växtbaserad lunch.) 

 

Föreläsningen är kostnadsfri men anmälan behövs senast 29/9.

Föreläsningen arrangeras i samverkan med Studieförbundet Vuxenskolan. Omställningskultur finansieras av Tillväxtverkets EU-medel, Region Gotland och Kulturum. Projektägare är Tillväxt Gotland.

JohannaLeymann.jpg

Föreläsare Johanna Leymann

Fotograf Linnéa Jonasson Bernholm

visionsdag_small.jpg

Uppåt framåt

 – företagsstöd och utveckling för kreativa företag

 

ONSDAG 26 OKTOBER

Välkommen till en inspirationsfrukost om regionala stöd, med fokus på företagsstöd för kreativa företag på Gotland! Almi, Science Park, Leader Gute, Region Gotland, Companion med flera berättar om vilka stöd som finns för dig som vill utveckla ditt företag. Det finns flera olika typer av företagsstöd som exempelvis mikrobidrag, stöd till konsulttjänster och affärsutvecklingscheckar. Stöden ska hjälpa dig som företagare att skapa en långsiktig lönsamhet och utveckling. Vi välkomnar företagare från branscherna arkitektur, form och design, film, fotografi, konst, mode, litteratur, musik, scenkonst, måltid, spel och media, turism och besöksnäring samt upplevelsebaserat lärande.

 

Anmäl dig via knappen nedan. Ange dina kontaktuppgifter, för- och efternamn, företag/organisation samt ort/socken.

vaxthus.jpg

Illustration Emma Hanquist

Hållbarhet i det lilla företaget

- möt goda exempel

27 OKTOBER Långsjö teater och Sarasvati Shrestha, konstnär och odlare

I denna serie möter du företagare och organisationer inom kulturella och kreativa näringar, som jobbar aktivt med ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet i praktiken. Du får möta goda förebilder och ta del av kloka tankar – allt med målet att inspirera dig till nya och starkare sätt att göra hållbara val i ditt företagande. Först presenterar gästerna sig själva och sitt arbete, därefter blir det gott om tid till frågor från deltagarna om hur gästerna kombinerar kreativitet med hållbarhet.

Sarasvati Shrestha är verksam som konstnär, odlare och pedagog. Sarasvati arbetar interdisciplinärt med konst och odling och drivs ofta av frågor som rör ekologi, mat, hälsa, värdesystem, tillhörighet, språk, kunskapssyn och gränsdragningarna mellan natur och kultur. Sarasvati har en bakgrund inom olika rörelsepraktiker, musik, film, scenkonst och hantverk. Arbetet visar sig bland annat genom intermediala verk, skulptur, installationer, trädgårdar, sociala och performativa praktiker.

Annika Lykta och Långsjö teater arbetar med scenkonst med stor fokus på hållbarhet, hållbarhetsberättelser och aktuell miljöforskning. Vi har bland annat haft fleråriga samarbeten med Stockholm Resilience Centre och Linköpings universitet. Långsjö teater har säte i Gnesta, Sörmland, men spelar i hela landet. Vi gör föreställningar för både barn, unga och vuxna ofta med hållbarhetstematik, eller kring frågeställningar om människans förhållande till naturen, jorden och sig själv. Vi arbetar även med olika projekt inom social hållbarhet.

Träffen är kostnadsfri och pågår kl 9–10 online på Zoom: https://us06web.zoom.us/j/7743357301

 

Anmäl dig via knappen nedan. Ange dina kontaktuppgifter, för- och efternamn, företag/organisation samt ort/socken.

20 SEPTEMBER Live Green och Ställbergs gruva

27 OKTOBER Långsjö teater och Sarasvati Shrestha, konstnär och odlare

21 NOVEMBER Annika Doms från Mantimanti och Sara Högblom från GUTI textilfabrik

14 DECEMBER Ronny Fritsche från Avokadofilm och Etta Säfve och Jona Elfdal, konstnärer som driver Gylleboverket

SarasvatiochAnnika.jpg

Annika Lykta och Sarasvati Shrestha

Verkstans om Globala Målen

FLERA DATUM

 

Hållbarhetsbarometern

Du får ökad kunskap om hållbar utveckling och Globala målen,

nya nätverk och kollegor att bolla dina tankar om hållbarhet med, samt stöd att utveckla ditt företags hållbarhetsarbete i praktiken. 

Vi bjuder in en grupp företag i taget att delta i verkstadens

fyra träffar.

I verkstaden gör du en skattning av ditt företags hållbarhetsarbete med projektets verktyg, Hållbarhetsbarometern,

och du får hjälp att ta fram konkreta mål för att ta företagets hållbarhetsarbete till nästa nivå.

 

Vi träffas tre gånger med sex veckors mellanrum samt för en sista träff i samband med projektets mässa i februari.

Då får du också möjlighet att synliggöra ditt företag för mässans publik. Mellan träffarna erbjuds du individuell coachning. Det är gratis att delta.

 

En grupp kommer att ses fysiskt. De träffarna hålls på Kulturum i Visby på tisdagar klockan 10:30–12:00

(vi bjuder på lunch efteråt): 6 september, 18 oktober och 29 november. Jenny Lundahl leder gruppen. (FULLBOKAD)

 

En annan grupp kommer att ses online. De digitala träffarna hålls via mötesverktyget Zoom på samma tisdagar

klockan 13:30–15:00: 6 september, 18 oktober och 29 november. Abigail Sykes leder gruppen.

 

Sista träffen för respektive grupp hålls fysiskt på Kulturum lördag förmiddag den 11 februari 2023 i samband med mässan. Vi bjuder grupperna på gemensam lunch efteråt.

 

Anmäl dig till verkstaden senast 5 september genom att mejla till hej@omstallningskultur.se