top of page

KONFERENS OCH MÄSSA

Den 17 – 18 februari 2023 så höll Omställningskultur en avslutande konferens och mässa på Kulturum i Visby.

 

Under konferensen presenterades resultat, spaningar och slutsatser varvat med inspirationsföreläsningar och röster om projektet.

 

På nedre plan på Kulturum ställde deltagarna i Acceleratorn och Verkstad för Globala målen ut sitt arbete med ett hållbart företagande i linje med Agenda 2030.

Konferens

Fredagens konferens invigdes med release av magasinet Hållbar utveckling i kulturföretag på Gotland.

Vi tittade sedan närmare på de kulturella och kreativa branscherna på Gotland och sektorn i siffror.

Maria Ringström, destinationsstrateg på Destination Eskilstuna berättade den passionsdrivna ekonomin som en motor en för kreativitet, innovation & attraktivitet. Om Eskilstunas samverkan med den kulturella och kreativa näringen för ökad samordning, kunskap och utveckling av befintliga främjarstrukturer.

Projektets program för hållbar affärsutveckling Acceleratorn och dess deltagare presenterades.

Dagen avslutades med omvärldsspaning tillsammans med Dr Julia Calver Course Director, School of Events Tourism and Hospitality Management, Leeds Beckett University.

Mässa

På lördagen var det öppet hus och mässa där allmänheten kunde inspireras av kulturellt och kreativt företagande.

På plats fanns fler än 40 utställare och innergården fylldes av lokala matföretag. Företagarna på Kulturum höll öppet i sina ateljéer och studios.

​Besökarna kunde ta del av workshops och kreativa aktiviteter som täljning, att göra en nyckelring, skapa en himmeli, dansa Lindy Hop och spela världsarvsbingo.

bottom of page