top of page

SNACKA KULTUR!

Under två dagar möttes företagare från de kulturella och kreativa näringarna på Gotland. Vi var ett 70-tal personer som möttes, knöt nya kontakter och visionerade om kulturens möjligheter. Stämningen var fantastisk och samtalen intensiva och många. Projektet Omställningskultur vill verka för att samtalen kan fortsätta och att näringen kan förverkliga sina visioner. 


Janette Bornmarkers mötesteckning berättar vad vi fick vara med om under måndagen.


Vi lyssnade på när Christian Hoffman berättade om fakta och statistik för den kulturella och kreativa näringen på Gotland, vad hållbarhet är egentligen enligt Jenny Lundahl och Abigail Sykes´ omvärldsspaning om vad som händer inom kultur, företagande och hållbarhet just nu. 


Ellinor Eke, Katrin Dahlgren och Johan Solberg från U&We berättade om sitt kommande arbete med Acceleratorn och hur du gör för att ansöka om en plats i programmet. 


Abigail och Jenny berättade om sina visioner för Navet som en mötesplats för KKN på Gotland.


Länk till Omvärldsbevakningen


Under dagens speed dejting med kulturellt knytkalas hann vi möta ett 20-tal andra kulturföretagare.


Många önskade en facebook-grupp för KKN-företagare. Nu finns gruppen och vi skapar tillsammans innehållet utifrån gemensamma behov. Anmäl gärna ditt intresse för administratörsroll i gruppen till Therese Vikman. Välkomna till gruppen KKN Gotland. https://www.facebook.com/groups/2069585883180738

Projektet bjöd på växtbaserad mat från restaurangerna Mirells och Stora Ego i Visby. Vår praktikant Elsa Bane styrde över serveringen med fast hand.


Tisdagens samskapande process var inspirerad av What if visioning exercise.  Visionsprocessen är framtagen av det internationella omställningsnätverket Transition network för att hjälpa grupper att visualisera och börja förverkliga de förändringar de vill se. Vår värd för dagen var Abigail Sykes från Omställningsbyrån. 


Vi vaskade fram de frågeställningar som är de mest angelägna just nu för de kulturella och kreativa näringarna (KKN) på Gotland. Tillsammans formulerade vi fem teman för fem fokusgrupper. 

 

Länk till fokusgrupperna


Tack till alla som var med och gav så frikostigt av er tid! Fortsätt gärna att höra av er till oss med tankar och idéer! 


Vi i projektet kommer att hålla kontakten med er.
 

karta.jpg

Illustration av Emma Hanquist

300dpi_Mötesteckning_Snacka Kultur-211025_small.png
bottom of page